Välkommen till en LCHF:ares vardag!

fisk lchfKanske har du precis som jag läst en massa fantastiska artiklar, blogginlägg och böcker om hur mycket man går ner i vikt med LCHF? Det gör man visserligen också, i alla fall så har det fungerat för mig. Däremot läser man inte så mycket om hur jobbigt det är att stoppa i sig allt det där fettet man måste få i sig när man går på en sådan här kolhydratfattig kost! Därför har jag startat den här bloggen, för att berätta om både det bra och det dåliga med LCHF.

Jag vet inte riktigt när LCHF blev så populärt, men jag hakade inte på trenden direkt utan det var först flera år efter att mina väninnor hade börjat och hunnit hoppa av flera gånger om som jag bestämde mig för att ge dieten ett försök. Jag hade aldrig testat någon annan bantningsmetod tidigare, men tyckte att om jag nu skulle testa någon så var LCHF det rätta valet eftersom man inte behöver avstå från goda såser eller kött.

Sagt och gjort, jag började utesluta kolhydrater ur kosten och öka fettintaget. Redan efter ett par veckor märkte jag skillnad och nu har jag hållit på med LCHF i ett halvår och har gått ner sex kilo och känner mig både lättare och piggare. Om jag slarvar med maten och får i mig för lite fett så känner jag mig dock väldigt trött och orkeslös, så det gäller att vara noga!

Nu efter ett halvår som LCHF:are känner jag mig redo att börja blogga om min resa mot ett hälsosammare liv. Jag hade ett par trivselkilon jag ville bli av med och jag hade aldrig anat att jag skulle må så mycket bättre både psykiskt och fysiskt av att bli av med dem. Genom att tappa lite i vikt så blev jag också motiverad att börja träna så nu har jag börjat springa två gånger i veckan för att få lite kondition.

Jag vet att det finns mängder med bloggar om hälsa, bantning och träning där ute, förmodligen kommer också min blogg att bli en i mängden så om någon överhuvudtaget hittar hit blir jag glad! Skicka iväg ett mail om du har frågor!