Tjuvstart på juletiden!

Ja, jag vet att det är jättelångt till jul och att det var längesedan jag skrev! Jag har kommit av mig lite med bloggen när jag jobbat och hålla igång. Men, jag har börjat tjuvstarta med julen lite och har hittat ett jättegott recept på kakor! Självklart enligt LCHF!

Jag älskar julgodis, och egentligen allt som har med julen att göra! Därför tar jag och börjar redan nu, så jag vet vad som är gott och vad jag ska göra mer av när det faktiskt är jul. Det här är ett recept på kokoskakor som har lite saffran i sig, men tar man bort saffranen går det säkert att ha dem som vanliga kakor också!

Ingredienser:

 • 2 st ägg
 • 200 gram kokosflingor
 • 50 gram smör
 • 1 tsk vaniljarom, el, vaniljpulver (EJ socker!)
 • 1 paket saffran
 • 1 msk sukrin
 • 50 gram choklad

Gör såhär:

 1. Smält smöret i en kastrull. Rör ner vaniljpulver, Sukrin och saffran i det smälta smöret. Låt stå och dra en stund.
 2. Blanda äggen och kokosflingorna i en bunke. Rör i smörblandningen i bunken och blanda väl, gärna med händerna.
 3. Forma degen till ca 10 bollar och platta försiktigt till dem på en plåt med bakplåtspapper.
 4. Grädda i 200 grader i ugn i 10 minuter. Låt svalna. Smält chokladen i vattenbad och ringla över choklad på kakorna.

Jag tyckte att de var riktigt lätta att göra och det blir riktigt gott! Som sagt så tror jag att det kan bli ganska bra även utan saffran. Jag kan tänka mig att jag kommer sitta och trycka i mig de här när det är vinter-OS och jag försöker heja fram svenskarna! Jag undrar förresten om det är några atleter som går på LCHF. Jag har ju märkt att jag har mycket mer energi och känner mig mycket lättare, och jag märker att jag får bättre resultat när jag tränar.

Det här vinter os kommer ju gå i Sydkorea, närmre bestämt i Pyeongchang. Det medför ju också lite underliga tv-tider och jag tror inte jag kommer kunna kolla på allt. Har hört av en vän att den här sidan har bra uppdateringar om medaljer och hur det gick i alla grenar. Det kanske blir lite att förstöra tävlingarna, men jag vill mest bara titta på finalerna och inte resten. Finalerna som ger medaljer ska jag försöka titta på (och äta kokoskakor!) men deltävlingarna är jag inte lika intresserad av.

Så, i februari blir det kokoskakor och OS! Nu ska jag ta och göra en ny sats med kokoskakor! 😉