LCHF-vänlig hamburgare

LCHF-vänliga hamburgare!Senaste tiden har jag blivit jättesugen på hamburgare, av någon oklar anledning. Kanske är det för att det är sommar och jag ser så många som grillar burgare, eller för att suget efter skräpmat blev större efter pizzorna. Jag vet inte vad det är som gör det, men jag är ändå fruktansvärt sugen på just en fin burgare!

Sen är det ju det med brödet – det är ju inte LCHF för fem öre. Men jag har hittat ett sätt att ha en schysst burgare som är mer LCHF och faktiskt godkänd, utan bröd. Det är så enkelt som att du tar ett par stora salladsblad istället för bröd. Då ska det vara riktigt stora och hela, gärna från isbergssallat då de brukar vara lite mer stabila. Ta två av dessa, lägg ner en fin bit hamburgare i, lite goda grönsaker och någon fin dressing. Den får gärna vara hemgjord, så blir det ännu godare!

Dessa burgare har jag gjort ganska många gånger förut, men jag hade lite glömt av dem nu. Det var ett tag sedan sist och mycket hinner glömmas på kort tid… Det här är däremot mat som också är enkel att ta med sig ut, om man till exempel ska iväg till stranden och grilla. Jag kan lista vad jag brukar ha med mig här, så ni får någon idé.

 • Ett stort huvud isbergssallat med fina blad
 • Färsk tomat
 • Gurka
 • Rödlök
 • Vatten, ofta med lime eller citron
 • Dressing, helst hemgjord men det blir inte alltid av
 • Mycket papper, eftersom det kan bli lite kladdigt
 • Paprika, som jag faktiskt har i burgaren. Det blir lite extra krispigt och kan rekommenderas!
 • Hamburgerkött, som jag brukar köpa färdigt i butik. Det är nötkött färdigpressat till en hamburgare, bara att slänga på grillen med lite kryddor på. Blir saftigt och fint!
 • Bacon att lägga i hamburgaren, det är ju lite av ett måste!
 • Sparris får ibland åka med det också, för att det är gott som snacks istället för pommes

Jag brukar räkna ungefär två bitar kött till en person, eftersom det inte är brödet som mättar. Det går självklart att ha något annat än nötkött, som till exempel kycklingfärs eller något vegetariskt. Jag tycker däremot att nöt blir allra bäst och saftigast, och det gör inte så mycket om det är lite rosa i mitten.

Kom bara ihåg att krydda köttet och ta med en massa papper! Denna burgaren har en tendens att börja rinna en del med tomaten och dressingen, och saften från köttet. Bladen suger inte åt sig något så allting rinner ner i knät, om man inte passar sig. Trots detta så är det nog en av de maträtter som jag kommer ta med mig mycket nu under sommaren. Har man andra i sällskapet med sig som äter bröd, så är det ju självklart bara att slänga med detta i packningen. Inga problem!

Smaklig måltid!