Krogbesök och fotbollsmatch

lax till middag
Kanske blir det något sånt här på krogen? Grönsaker med lax och någon god sås?

Snart ska jag gå ut med några vänner på en sportkrog. Vi ska titta på fotboll och äta god mat. Det ska bli kul! Men att gå ut och äta när man går på LCHF är inte alltid det lättaste, inte alltid så prisvärt heller eftersom man ofta får peta bort hälften av maten på tallriken.

Numer är jag visserligen ganska van och känner mig inte obekväm med att göra specialbeställningar eller fråga om det är mycket kolhydrater i maten. Det gjorde jag däremot i början och istället för att be om hamburgare utan bröd och pommes frites så petade jag bort brödet och pommesen.

Har man tur så kan det finnas en restaurang med LCHF-mat på menyn i närheten. Men det är inte alltid det finns och det är inte heller alltid man kan välja vilken restaurang man ska gå på om man vill göra sällskap med andra. Så istället är mitt tips att prata med personalen på den restaurang du ska på. Fråga om du kan få mer grönsaker, ost eller oliver istället för potatis, ris eller pasta. Kolla också på menyn och välj de maträtter som verkar innehålla minst kolhydrater men mycket fett. Lax brukar många restauranger servera till exempel och det är ett bra alternativ.

Jag kommer säkert hitta något på menyn på den restaurang vi ska på, men det är alltid lite bökigt att beställa även om jag som sagt börjar bli van. Förhoppningsvis blir det en trevlig kväll i alla fall och med bra fotboll. Vi ska ha en liten bettingtävling där vi tävlar mot varandra om vem som vinner mest pengar på matchen. Vi ska betta för max 100 kr var och den som kvitterar ut mest pengar i vinst efteråt vinner. Skulle vi alla förlora våra 100 kr så antar jag att man kan säga att det blev oavgjort 🙂

Inför matchen ska jag hålla koll på oddsen hos olika spelbolag och se var jag får bäst odds på de spel jag vill göra. Den här sidan brukar jag använda när jag vill jämföra olika odds. Jag vet inte riktigt hur insatta de andra är i odds, men jag hoppas jag har ett litet övertag tack vare det här oddsverktyget!

Kanske borde jag också försöka läsa in mig lite på lagen som ska mötas också. Det kan ju vara bra att ha lite kunskap om lagen och spelarna så att man inte bara gissar utgången på måfå!

Jag är ju en ganska tävlingsinriktad person så det känns jobbigt att ha gett sig in i en tävling jag inte känner mig helt hemma i med tanke på att jag inte kan så mycket om lagen i fråga, men jag antar att det är tävlingsinstinkten i mig som samtidigt fått mig att tacka ja till vadet så det är bara att börja plugga på om jag inte vill förlora det här utan kamp. Men som sagt, denna webbsida tror jag kommer bli till bra hjälp i kampen om segern!

Just det, nu när jag skrev ordet kamp kom på att jag inte berättat om att jag börjat gå till en sjukgymnast. Jag fick ont i ett knä för ett tag sen under en löptur och smärtan ville inte ge med sig så tillslut fick jag gå till läkaren som remitterade mig till en sjukgymnast. Så nu håller jag på att kämpa med att få ordning på knäet igen och i väntan på det så blir det inga mer löprundor. Istället har jag börjat promenera och göra mina övningar. Trist, men förhoppningsvis ska det bli bra.

Nu längtar jag till sängen och min bok. Just nu läser jag ”Öppnas i händelse av min död” av Liane Moriarty som är jättespännande. Ett relationsdrama man fastnar i.