FAQ om LCHF

LCHF kost med kycklingFrågor och svar om LCHF. Maila om du undrar över något som inte finns med bland frågorna eller googla för mer information.

Vad står LCHF för?

Förkortningen betyder Low Carb High Fat, vilket på svenska blir ungefär lite kolhydrater mycket fett.

Kan jag äta frukt?

Det beror på hur strikt du är med din diet. Frukt innehåller som bekant olika sockerarter och för mycket socker är som bekant ett big no no för den som äter LCHF. Vissa frukter innehåller mindre socker än andra, välj dem om du vill äta frukt.

En annan orsak till att många som äter LCHF undviker frukt är för att undvika att trigga igång sötsuget av fruktens sötma.

Kan jag dricka alkohol?

Alkohol innehåller kolhydrater och bör därför undvikas. Men vill du festa till det med ett glas så bör du välja en dryck med så lite kolhydrater som möjligt. Du bör inte heller dricka alkohol för ofta.

Ska jag sluta äta grönsaker?

Detta är inget jag förordar eftersom de innehåller viktiga ämnen som vi behöver få i oss. Möjligtvis kan man undvika grönsaker under en kort period, men på lång sikt bör grönsaker vara en del av dieten.

Finns det risker med LCHF?

Ja som med alla dieter finns det risker även med LCHF. Läs därför på så mycket du bara kan innan du ger dig in på LCHF så att du vet vad du gör. Tänk också på att ta reda på mer om kroppens omställningsperiod som sker när du börjar med dieten.

Om du lider av någon sjukdom bör du alltid rådgöra med läkare innan du börjar ändra i din diet.

Var kan jag läsa mer om LCHF?

På livsmedelsverkets webbplats kan du bland annat läsa om fördelar och nackdelar med LCHF. De har också fakta om andra typer av dieter.